Word for Today!

Thursday, September 20, 2012

120920 : 16.54 PM : At last......^^

Assalamualaikum and a very good evening for all~~!!! Alhamdulillah!! Alhamdulillah!! Alhamdulillah!! Setinggi-tinggi kesyukuran ku panjatkan ke hadrat Ilahi.. Alhamdulillah!! Terima kasih Ya Allah...!^^ "Hidup tidak selalu nya indah, langit tak selalu cerah..." macam lirik lagu 'lukisan alam' ni, hidup ni macam2 ragam, macam2 cerita, macam2 emosi.... Jadi, terimalah hidup anda semua seadanya walau di takat mana anda berada, sebab kalau adanya malam, siang akan menjelang jua, walaupun hujan, matahari akan muncul tiba...kadang2, disertakan dengan bintang yg bergemerlapan juga pelangi yg sangat indah...! Don't give up!! Cheer up!! Allah tak pernah tinggalkan kita, walau jauh mana kita lari dari-Nya, Dia tetap di sisi kita, menanti, menunggu, mengharap, saat kita megadu pada-Nya, sebab.. Dia lah Kekasih kita, Dia lah Pencipta kita, dari Dia kita datang dan pada Dia tempat kita kembali.... We're not alone.....!!! (mood: sambil memotivasikan diri sendiri...^^)

Kita sering merancang, tapi semuanya Allah yg tentukan... Jangan kecewa, jangan sedih...sebab kita tak tahu, apa yg terbaik untuk kita, tapi Allah tahu segalanya.... Terbaca "Kita merancang dengan cita-cita tapi Allah merancang dengan Cinta-Nya", lagi satu my favourite motivator "...Diwajibkan atas kamu berperang , padahal itu tidak menyenangkan bagimu. Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu. Allah Mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.." Al-Baqarah:216.... Kadang2, kita lebih mementing kan kehendak dari keperluan, sebab tu kita selalu kecewa, hampa, kita tak sedar yang kita dah dapat yg terbaik sebenarnya....bila sesuatu tu hilang dari pandangan mata baru kita akan rasa, betapa penting nya sesuatu itu pada kita... uhuhu.. so.... let's be the one Allah want us to be... buang yg keruh ambil yg jernih....OKAY!!!!^^ Don't judge your past because of your current, but learn from your past to create the right current for the better future...!!!^^

Huhuhu....baru lepas melalui saat yg agak keruh dalam hidup ni, Alhamdulillah, ada jalannya...sebab tu kita tak boleh putus asa...kan...^^ let's go to the next story of mine..hhihihi...hmmm....rasa suka pulak bila dapat blajar buat kek dan deco ngan lebih mendalam...walaupun tak secantik yg kat kedai pun, takpe, ku suka..hihi...bcoz, that's my achievement!! Sikit-sikit lama2 jadi la bukit..hehe^^ Tapi, ni first time buat deco untuk tempahan orang...selama ni buat just suka2 je.... Sampai hari ni, baru dapat 2 order, one for anniversary and another one for birthday....malam ni ada lagi 2 order for birthday nak kena siapkan..huhuhu...nak deco apa la pulak yer??? hmmmm....idea kering kontang....huhuhu...

First order - Red Velvet Cream Cheese

















Second order - Chocolate Moist Cake


















Third order - Apple Moist Cake

Fourth order - Chocolate Moist Cake


































Pastu seterusnya ni yang try2 suka2 makan2 jer..hehehe...

Sponge Cake


















Eggless Chocolate Moist Cake


















Owh..forgot about the title..."At last...".....hihi... It's all about, at last..I got my first dream job even if it just for some moment... haha... A teacher...!! Yeah...!! Wish me all the best okay!!^^ I'll put my best foot forward!! Ganbatte neh~~!!! Aja Aja Fighting~~!!^^V

No comments:

Post a Comment