Word for Today!

Thursday, September 20, 2012

120920 : 16.54 PM : At last......^^

Assalamualaikum and a very good evening for all~~!!! Alhamdulillah!! Alhamdulillah!! Alhamdulillah!! Setinggi-tinggi kesyukuran ku panjatkan ke hadrat Ilahi.. Alhamdulillah!! Terima kasih Ya Allah...!^^ "Hidup tidak selalu nya indah, langit tak selalu cerah..." macam lirik lagu 'lukisan alam' ni, hidup ni macam2 ragam, macam2 cerita, macam2 emosi.... Jadi, terimalah hidup anda semua seadanya walau di takat mana anda berada, sebab kalau adanya malam, siang akan menjelang jua, walaupun hujan, matahari akan muncul tiba...kadang2, disertakan dengan bintang yg bergemerlapan juga pelangi yg sangat indah...! Don't give up!! Cheer up!! Allah tak pernah tinggalkan kita, walau jauh mana kita lari dari-Nya, Dia tetap di sisi kita, menanti, menunggu, mengharap, saat kita megadu pada-Nya, sebab.. Dia lah Kekasih kita, Dia lah Pencipta kita, dari Dia kita datang dan pada Dia tempat kita kembali.... We're not alone.....!!! (mood: sambil memotivasikan diri sendiri...^^)

Kita sering merancang, tapi semuanya Allah yg tentukan... Jangan kecewa, jangan sedih...sebab kita tak tahu, apa yg terbaik untuk kita, tapi Allah tahu segalanya.... Terbaca "Kita merancang dengan cita-cita tapi Allah merancang dengan Cinta-Nya", lagi satu my favourite motivator "...Diwajibkan atas kamu berperang , padahal itu tidak menyenangkan bagimu. Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu padahal itu baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu padahal itu tidak baik bagimu. Allah Mengetahui, sedangkan kamu tidak mengetahui.." Al-Baqarah:216.... Kadang2, kita lebih mementing kan kehendak dari keperluan, sebab tu kita selalu kecewa, hampa, kita tak sedar yang kita dah dapat yg terbaik sebenarnya....bila sesuatu tu hilang dari pandangan mata baru kita akan rasa, betapa penting nya sesuatu itu pada kita... uhuhu.. so.... let's be the one Allah want us to be... buang yg keruh ambil yg jernih....OKAY!!!!^^ Don't judge your past because of your current, but learn from your past to create the right current for the better future...!!!^^

Huhuhu....baru lepas melalui saat yg agak keruh dalam hidup ni, Alhamdulillah, ada jalannya...sebab tu kita tak boleh putus asa...kan...^^ let's go to the next story of mine..hhihihi...hmmm....rasa suka pulak bila dapat blajar buat kek dan deco ngan lebih mendalam...walaupun tak secantik yg kat kedai pun, takpe, ku suka..hihi...bcoz, that's my achievement!! Sikit-sikit lama2 jadi la bukit..hehe^^ Tapi, ni first time buat deco untuk tempahan orang...selama ni buat just suka2 je.... Sampai hari ni, baru dapat 2 order, one for anniversary and another one for birthday....malam ni ada lagi 2 order for birthday nak kena siapkan..huhuhu...nak deco apa la pulak yer??? hmmmm....idea kering kontang....huhuhu...

First order - Red Velvet Cream Cheese

















Second order - Chocolate Moist Cake


















Third order - Apple Moist Cake

Fourth order - Chocolate Moist Cake


































Pastu seterusnya ni yang try2 suka2 makan2 jer..hehehe...

Sponge Cake


















Eggless Chocolate Moist Cake


















Owh..forgot about the title..."At last...".....hihi... It's all about, at last..I got my first dream job even if it just for some moment... haha... A teacher...!! Yeah...!! Wish me all the best okay!!^^ I'll put my best foot forward!! Ganbatte neh~~!!! Aja Aja Fighting~~!!^^V

Sunday, September 2, 2012

010912 : 11.27PM : Graduation Day...

Salam and greetings.. Alhamdulillah...after all this while, it happened though... Hmm... On 30 August 2012, at last I'm graduating my diploma...haha.. Alhamdulillah... Walaupun xdapat stay lama lepas habis majlis tu, dah puas hati dapat bertemu muka ngan sahabat2 junior2 dan rakan2...hohoho...walaupun xdapat jugak jumpa lecturer2 lama...xpe lah..xde rezeki...here's some pictures from that day...^^V




















Alhamdulillah sebab semuanya berakhir dengan baik...tak tau nak cakap apa...perasaan memang bercampur baur rasanya...wujud satu perasaan yang rasanya sangat 'complicated'...dunno how to describe it...lepas balik dari majlis konvokesyen, abah nak derma darah, so terus ke pusat darah negara..betul tak? hehe..ye la kot...aku pun nak try la jugak, sbb sebelum ni mmg xpernah dapat derma sebab hemoglobin rendah...dan alhamdulillah, hemoglobin ku dah naik...hehe....tapi....disebabkan oleh perasaan yg 'complicated' tu tadi.. tekanan darah pulak yang tak stabil...so, again I failed to donate...hmmm.... Tapi abah pun xdapat, sbb penat drive jauh, rehat tak cukup... pointnyer sekarang, apa perasaan 'complicated' tu eh? how can I describe it? and how it happened? hmm... biarlah, as long as I'm 'OK' now!^^ No need to worry about that feeling anymore (till the day it might come again..kot..hoho)... 

OK enough about the day and the feeling... Owh..forgot to wish, "SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN" kepada semua...hihi..still syawal..so still raya lah kan...not too late I guess..hihihi... apa kisah raya tahun ni yer?? hoho...raya tahun ni adalah raya paling simple dan sempoi..kot..hoho...baju raya xready pun (except mine..sebb ku punyer dah siap sebelum puasa lagi..hehe), biskut raya tahun ni semua 'tunjuk' kat Mydin (tapi sangat sedap..tahun depan leh tunjuk lagi lah..keke), kek pun xbuat...huhu...tapi raya pertama macam biasa, 'nasi hujan panas + daging kerutuk + ayam masak merah'..huhu.. boring nyer..kan?? hohoho...


















Raya ke-3, birthday my nephew, Ahmad Aqil... tapi xsempat pun buatkan kek utk dia...lastly, umminyer sendiri buatkan 'red velvet' raya ke-6...not too late jugak kot nak potong kek..hihi...ku tolong lukis je sebab deco pas kat angah ku...first time lukis hello kitty...boleh la..hohoho... Happy Belated Birthday Ahmad~~!!!