Word for Today!

Thursday, May 19, 2011

170511 : 11.28PM

Alhamdulillah, masih bernafas bersama nikmat Islam dan Iman…Alhamdulillah… hmm…why I feel lost… not missing something or left anything but it feels empty… Empty… hmm~~ wait... Remember something…sometimes, we ask our self, “why I’m doing this? Why I’m like this??” Have we thought bout this before? From where all those questions came? It’s from the bottom of your heart, it’s what we called ‘Iman’…
from a chaste heart…

"keinsafan itu datangnya dari iman...iman itu hadir dengan hidayah..hidayah itu adalah hadiah dari Allah kepada hamba-hamba Nya yg terpilih.." maka, bersyukurlah kita, kerana Allah sebenarnya sedang menguji, mengurniakan hidayah-Nya tanpa kita sedari..

Sayang nya Allah kat kita…Ingat nya Allah pada hamba-hamba-Nya yang kerdil ni…tapi kita?? Apa kita buat?? Bila kita ingat Dia?? Bila sedih, bila sakit, bila susah…itu lah kita…manusia yang kerdil di sisi-Nya, sentiasa lalai dan alpa…

I’m not dedicating this to anyone… but everyone including me…because I’m also one of them “manusia yang sentiasa lalai dan alpa”… Just for sharing… sebab memang kita macam tu kan…kadang-kadang memang kita tak sedar, tapi bila kita tahu, kita nampak dan kita rasa, itulah dia kemanisan iman…lembutnya terasa di dada…halusnya menusuk ke sanubari…tenangnya jiwa, amannya hati, berbahagia perasaan… Ya Allah…

Ni satu lagi, kata-kata dari kakak naqibah ku “Search...you’ll get knowledge...more knowledge you’ll questions...More questions you’ll found the answer then you search again and again, then u will know..... Allah so close...think about it...” Subhanallah…

Sharing is Caring… sama-sama la kita ingat mengingatkan… =)

No comments:

Post a Comment