Word for Today!

Friday, April 29, 2011

240411 : 1.58AM : Cendawan + Home + Genki . . .

Alhamdulillah..Alhamdulillah..hari ni mungkin bakal menjadi sejarah baru hidup ku...knapa?? sebab...(rahsia) :p Alhamdulillah, mungkin ni jalan-Nya... Semalam yang lepas telah berlalu, hari ini kita sudah tahu, tapi akan datang yang belum tentu, moga sentiasa dalam Rahmat dan Petunjuk Yang Satu... Hmm..Alhamdulillah, banyak ilmu dapat hari ni, moga dapat dimanfaatkan sebaiknya, InsyaAllah... 

Kerja tangan menangani keboringan pun banyak jugak hari ni..hehe...tapi takpe, tangan bergerak, telinga dengar..hihi...memang confirm la ni kira hobi baru yer..best jugak lama2 tak melukis, dapat melukis lagi.. dapat luahkan perasaan tau melukis ni..amal-amalkan la selalu yer..boleh hilang kan stress... haha... betul ni, tak tipu...keke...inilah hasil kerja untuk hari ni..







Ini pulak kerja tangan utk mengatasi masalah besar di dalam kelas yakni 'mengantuk'..hehehe...(kesian note2 yg tak bersalah tu) eh, tapi takpe, meriah sket nak baca note nanti (macam baca balik je gayanyer..huh) Tapi kalau ditatap dan diamati, sem ni nampaknya musim cendawan tumbuh kot..ehaha...(sebab 'cikgu' art nyer duk praktis lukis cendawan jer..so, jadi la cendawan dan cendawan dan cendawan...hinggalah seterusnya cendawan jugak..ish3~!) tapi 'cikgu' cakap minggu lepas, next week nak blajar lukis kaktus plak..kita tgk yer apa hasilnya..hehe...

yang ni masa dalam kelas bisnes law..hehe..slide bg tu sangat lawa, so ku terus copy time tu jugak..hihi










Owh, ada lagi satu cerita, nak kenalkan seekor kucing namanya Wan Siti Nurul Genki..hahaha...of coz bukan kucing ku la (tolong promote jer..hehe)




Nak luah something, or can be, many things...tapi slalu stuck with dunno what~~! hush!! Opah cakap, luahkan, ceritakan, kongsikan, jangan pendam, pendam boleh bawak pada masalah jiwa tau, kecelaruan personaliti and so on... tapi kan opah, dah tak boleh nak luahkan, camana??? ottoke???!!! That's why, ilmu tu penting...kalu ada ilmu, masalah tu cumalah ibarat segelas air masin yang dituang dalam tasik yg luas..terasa masinnya kerana berada dalam satu gelas yg kecil..tapi, bila dituang ke dalam tasik yg luas, tiada lagi masin yg dirasa...begitu la jugak yg dikatakan masalah...kalau ada masalah, pandang lah ke luar, lihatlah sekeliling...jangan letakkan masalah sebagai beban, tapi lepaskan ia bersama cerita dunia, anggapkan ia sebagai hadiah yg berharga, dari Pencipta utk kita... kerana, setiap masalah tu ada penyelesaiannya, apa yg berbeza, cepat ke lambat kita boleh selesaikannya...dan yang pasti, carilah hikmah disebaliknya, fikirlah kenapa Allah bagi 'hadiah' ini untuk kita...pasti ada keistimewaannya.. =) (wah~~tiba2 mood ter'motivate datang..kekeke...senget tadi tak habis lagi la ni..aiyok..huhuu)

No comments:

Post a Comment